Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Austria nu va aproba începerea negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

12 dec. 2023,, 12:45   Politică
3027 0

Austria s-a opus începerii negocierilor de aderare a Ucrainei la UE.

Despre acest lucru a anunțat cancelarul federal Karl Nehammer. El a explicat acest lucru prin faptul că Ucraina nu ar trebui să primească privilegii de care nu beneficiază Bosnia și Herțegovina.

Nehammer și-a explicat poziția deputaților Partidului Libertății din Austria, aflat în opoziție, în dicursul său în cadrul comisiei pentru afaceri europene a Consiliului Național al Republicii (camera inferioară a parlamentului). Cuvintele sale, într-un discurs indirect, sînt transmise în procesul-verbal al sesiunii parlamentare.

Cancelarul a declarat că Austria "nu va fi de acord cu negocierile de aderare a Ucrainei în condițiile actuale". Potrivit lui, "nu ar trebui să existe niciun fel de favoritism față de Ucraina în comparație cu Bosnia și Herțegovina, care, de asemenea, negociază acum aderarea".

Nehammer consideră că Ucrainei și Republicii Moldova ar trebui să li se ofere perspectiva aderării la UE "în semn de solidaritate", dar s-a opus unei proceduri accelerate.


În noiembrie, Comisia Europeană s-a pronunțat în favoarea începerii negocierilor cu Ucraina și Moldova în vederea aderării acestora la UE. Liderii UE urmează să ia o decizie finală la 14-15 decembrie. Consiliul European recunoaște că în cadrul uniunii nu există unanimitate cu privire la aderarea Ucrainei. Anterior s-au opus în mod public aderării autoritățile din Ungaria și Slovacia.

26
1
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?