X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

APG a amînat din nou aprobarea Comitetului Executiv

5 sep. 2023,, 14:18   Politică
2967 0

Componența Comitetului Executiv, propusă de bașcanul Eugenia Guțul, din nou nu a fost aprobată. Sesiunea specială a Adunării Populare a Găgăuziei, convocată pentru a soluționa această chestiune, a fost încheiată după o oră de discuții.

Inițiativa a venit din partea șefei UTA, care a menționat că mai mulți candidați la Comitetul Executiv sînt absenți, iar unii dintre ei nu cunosc limba găgăuză și este nevoie de timp pentru a găsi înlocuitori pentru aceștia, relatează Noi.md citînd rupor.

Cu toate acestea, unii deputați au sugerat că cei doi candidați care nu corespund cerințelor legii ar trebui să fie aprobați în calitate de membri ai Comitetului Executiv.

"Eu propun să nu eliminăm acest candidat. A trecut ea comisia sau nu, dînsa lucrează cu cifre. Nu vom găsi un astfel de specialist. Haideți să facem o excepție", a propus Svetlana Duvenji, referindu-se la candidatura Nataliei Doiceva, propusă pentru funcția de șef al Departamentului Financiar.

După o oră de discuții, deputații APG nu au ajuns la un consens. Drept urmare, ședința a fost declarată închisă. Bașcanul Eugenia Guțul a promis că nu va permite dizolvarea APG și că va respecta termenul de 45 de zile pentru a propune o componență a Comitetului Executiv, care să satisfacă pe toată lumea.


La 25 august, deputații Adunării Populare a Găgăuziei au aprobat, la a cincea încercare, structura Comitetului Executiv propusă de guvernatorul Eugenia Guțul. În același timp, speakerul a primit asigurări din partea lui Guțul că structura va fi optimizată pînă la 15 noiembrie.

2
0
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?