COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

APCE a recunoscut funcționalitatea noului guvern

 APCE a recunoscut funcționalitatea noului guvern

Coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru monitorizarea Republicii Moldova, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin și-au exprimat „profunda îngrijorare privind situația de la moment din țară”. Totodată, APCE coraportorii au numit noul Guvern format drept unul „complet operațional”.Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a recunoscut noul guvern moldovean ca fiind "pe deplin funcțional".

"Pe parcursul a trei zile, țara s-a aflat într-o neînțelegere juridică și politică ca urmare a interpretării de către Curtea Constituțională a termenului limită pentru crearea unui guvern și dizolvarea parlamentului în momentul în caare s-a ajuns la un acord politic", care, potrivit co-raportorilor APCE, au dus la formarea unei coaliții de guvernămînt și a unui guvern pe deplin funcțional.

"Vom aștepta concluzia urgentă a Comisiei de la Veneția cu privire la aspectele juridice ale acestor decizii recente. Între timp, îndemnăm toate forțele politice să dea dovadă de reținere și să respecte principiile democratice și voința poporului.


Liderii politici sînt responsabili de asigurarea faptului ca instituțiile statului să acționeze în interesul poporului moldovenesc și să nu împiedice buna funcționare a instituțiilor democratice", au adăugat ei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load