X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Analist politic, despre demisia lui Spatari: „A plecat unul din cei mai buni miniștri”

10 ian. 2023,, 09:15   Politică
6577 0

Unii analiști politici de la Chișinău cred că prin demisia lui Marcel Spatari, Guvernul Republicii Moldova a pierdut unul dintre cei mai buni miniștri.

Ei susțin că Spatari a fost cel mai bun comunicator din cadrul Executivului, dar și cu cele mai multe reușite iar, în scurt timp, vor urma și alte schimbări în echipa guvernamentală, transmite Noi,mdcu referire la tvrmoldova.md.

Anatol Țăranu, analist politic: „A plecat unul din cei mai buni miniștri, cel puțin, după părerea mea, cel mai bun comunicator din cadrul guvernului. Explicația oficială este una absolut plauzibilă, motive personale. Guvernul Republicii Moldova pierde cele mai prețioase cadre, în condițiile în care acolo există un deficit de cadre competente și la locul lor."

Stas Madan, expert economic: „Principala realizare a domniei sale ca ministru este că a reușit să dea o pondere acestui minister, în agenda publică. Pleacă, lăsînd în urmă anumite instrumente pe care statul va putea face uz și mai departe."

Analiștii cred că demisia lui Marcel Spatari de la Ministerul Muncii nu a fost una politică, dar în interiorul guvernării ar exista anumite turbulențe.


Anatol Țăranu, analist politic: „Există o instabilitate guvernamentală. Ceva se întîmplă la nivelul partidului de guvernare, a guvernării per ansamblu. După toate probabilitățile, sîntem în pragul unei schimbări majore la nivel de guvern."

Și jurnalistul Nicolae Negru consideră că plecarea lui Marcel Spatari nu este o decizie luată prin prisma argumentelor politice.

Nicolae Negru, editorialist: „Dacă ar fi de făcut remanieri, desigur că nu Marcel Spatari nu ar fi fost persoana care trebuia remaniată. Nu trebuie de dramatizat lucrul acesta. Se mai întîmplă. Ar fi regretabil dacă ar începe o luptă intestină în interiorul PAS. Sper că liderii PAS-ului sînt oameni responsabili și nu vor ceda emoțiilor sau anumitor interese poate. Există intenții de a certa pe unii, pe alții, Se lucrează împotriva stabilității Republicii Moldova."

Guvernul Republicii Moldova, condus de prim-ministrul Natalia Gavrilița a fost învestit în 6 august 2021.

1
0
1
2
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?