Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Ambasadorul Ucrainei la Chişinău: Viaţa refugiaților ucraineni se îndreaptă spre normalitate

23 mar. 09:29   Politică
1658

Ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Marko Shevchenko a reafirmat nevoia de ajutor a Ucrainei, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Referindu-se la problemelee cu care se confruntă refugiaţii ucraineni care ajung în Moldova şi în UE, acesta a spus:

”Problemele sînt cam aceleaşi ca peste tot pentru oamenii care au fost nevoiţi să plece brusc din casele lor, uneori chiar fără actele necesare sau fără haine de sezon. La început, oamenii erau speriaţi, nu erau siguri cum va fi viaţa lor de mai departe, nu ştiau ce să facă, unde să stea, nu ştiau cu ce îşi vor hrăni copiii. Dar datorită atitudinii atît de pozitive, atît de călduroase care este demonstrată şi din partea vecinilor noştri din vest şi din partea autorităţilor din Republica Moldova faţă de ucrainenii care au venit în ţara dvs, totul se mişcă spre bine. Oamenii care au venit în Republica Moldova sînt acum mai liniştiţi, viaţa lor spre îndreaptă spre normalitate, desigur nu va fi atît de normală ca acasă, dar oricum: copiii încep să frecventeze şcoli şi grădiniţe. Ceva începe să se normalizeze şi viaţa devine mai sigură, în acest sens este foarte mare contribuţia Guvernului şi a societăţii Republicii Moldova. De aceea, aş dori să mulţumesc foarte mult pentru asemenea atitudine atît din partea Guvernului Ucrainei, cît şi din partea cetăţenilor ucraineni care ajung în Republica Moldova”, a spus Shevchenko.1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав