X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina: "Astfel de declarații nu fac decît să divizeze"

19 apr. 2022,, 11:50   Politică
5602 0

Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Valeriu Chiveri, consideră că "declarațiile făcute la emoții și care nu corespund realității" nu pot decît să semene discordie între Ucraina și Moldova.

O astfel de declarație a Ambasadorului a urmat după cuvintele vicepremierului Irina Vereșciuk precum că autoritățile moldovenești nu acordă suficient ajutor Ucraina, încercînd să "stea pe două scaune" și să nu strice relațiile cu Rusia de dragul propriilor interese economice.
Potrivit ambasadorului, din primele zile ale războiului din Ucraina, Moldova susține statul vecin prin "acțiuni concrete, nu prin cuvinte frumoase".

"Despre acest lucru pot spune zecile de mii de refugiați, pe care încă îi mai primește țara noastră", a scris Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina pe Facebook.

Chiveri a cerut abținerea de la declarații pripite care ar putea diviza Ucraina și Moldova.

"Declarațiile bazate pe emoții și desprinse de realitate nu vor ajuta, ci, dimpotrivă, doar vor diviza. Doar împreună sîntem puternici!", crede ambasadorul.


Reamintim, într-un interviu acordat Jurnal TV pe 18 aprilie, viceprim-ministrul, ministrul pentru Reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei, Irina Vereșciuk, a declarat că Republica Moldova nu oferă destul sprijin Ucrainei, temîndu-se să strice relațiile cu Rusia în favoarea propriilor interese economice.

10
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?