Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Alexandr Nesterovschi rămîne în arest la domiciliu

19 dec. 2023,, 20:45   Politică
1935 0

Deputatul Alexandr Nesterovschi rămîne în arest la domiciliu, au decis magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, la solicitarea procurorilor anticorupţie.

El este cercetat într-un dosar de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi pregătirea finanțării ilegale a partidelor politice în interesul unui grup criminal organizat, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

Înainte de începerea şedinţei de judecată, Alexandr Nesterovschi a respins toate acuzaţiile pe care i le aduc procurorii. A spus că nu a primit bani de la condamnatul fugar Ilan Şor, dar a recunoscut că s-a întîlnit cu el în Israel.

Alexandr Nesterovschi, deputat: „Eu comunicam cu dumnealui. Eu am zburat la el, din banii mei prin agenţia de turism pe care o deţin. Eu am vorbit cu el pentru că, în prezent, e liderul opoziţiei din Republica Moldova. Nu e vorba despre nicio finanţare, voi repeta, nicio finanţare şi nici remunerare nu a fost. A fost, de fapt, despre formarea unei coaliţii care e gata să lupte pentru prosperitatea ţării.”

Nesterovschi a mai recunoscut şi că a organizat o întrevedere a fostei deputate Arina Spătaru cu oligarhul penal Ilan Şor. Procurorii anticorupţie susţin, însă, că la revenirea Arinei Spătaru din Israel, Nesterovschi i-ar fi dat 50 de mii de dolari, 100 de mii de lei şi un telefon mobil pentru convorbiri securizate cu Șor. Procurorul de caz, prezent la şedinţă, a refuzat să ofere alte detalii din dosar.


Deputatul Alexandr Nesterovschi a rămas fără imunitate parlamentară pe 21 septembrie. În acelaşi dosar este învinuită şi deputata Irina Lozovan. Potrivit procurorilor, de la începutul anului Nesterovschi ar fi acceptat un sprijin financiar din partea grupului criminal Șor și ar fi organizat schema ilegală de finanțare a Partidului "Renaștere". La percheziţiile făcute de anchetatori în acest caz au fost ridicate aproape 700 de mii de lei, în diferite valute.

2
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?