COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 944 930   INFECTAȚI 366 256(+94)   TRATAȚI 350 497      DECESE 9217(+9)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Agenda de reforme a Legislativului a fost examinată la întrevederea cu reprezentanții Parlamentelor Țărilor Baltice

27 oct. 13:46   Politică
1183 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu Președinții Comitetelor pentru afaceri externe din cadrul Parlamentelor Țărilor Baltice. Discuția s-a axat pe agenda de reforme a Legislativului de la Chișinău și pe prioritățile guvernării.

Speakerul Igor Grosu a reiterat că prioritatea zero a Parlamentului este asigurarea unor instituții funcționale, combaterea corupției și reforma justiției. ”Ne propunem să avansăm foarte repede și să nu ne permitem să intrăm în zona de confort”, a adăugat Președintele Parlamentului, transmite Noi.md cu referire MOLDPRES.

De asemenea, activitatea Legislativului este orientată spre combaterea propagandei și a știrilor false. ”Au fost elaborate inițiative legislative, care vor permite instituțiilor să aibă instrumente eficiente pentru a combate acest fenomen, pentru că asta ține deja de securitatea țării noastre”, a adăugat speakerul Igor Grosu.

Oficialii au mai discutat și despre criza energetică, în care se află țara noastră. Șeful Legislativului a menționat că soluția pentru depășirea acestei situații este diversificarea resurselor de aprovizionare cu gaz natural. În acest sens, autoritățile întreprind măsuri prompte pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova.

În context, reprezentanții Parlamentelor Țărilor Baltice și-au exprimat disponibilitatea de a oferi suport și expertiză în implementarea agendei Legislativului de la Chișinău.


În perioada 26-31 octombrie, președinții Comitetelor pentru afaceri externe din cadrul Parlamentelor Țărilor Baltice întreprind o vizită în Republica Moldova. Programul acesteia mai include întrevederi cu Președinta țării, Maia Sandu, și Prim-ministra Natalia Gavrilița.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X