Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Acțiunea în instanță a primarului de Chișinău împotriva lui Sergiu Litvinenco, respinsă

6 iul. 2023,, 13:16   Politică
3163 0

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a publicat hotărîrea motivată prin care a respins ca fiind neîntemeiată acțiunea în instanță a primarului de Chișinău, Ion Ceban, împotriva ex-ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

Ceban a depus cererea în urma unor declarații făcute de Litvinenco, pe care le consideră defăimătoare și false, notează Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Ceban s-a plîns pe declarațiile ex-ministrului Litvinenco, făcute într-o conferință de presă. Ultimul, fără a-i menționa numele, a declarat: „Pe lîngă acești doi criminali cu acte în regulă pe nivel internațional, în lista sancțiunilor sînt incluse mai multe personaje care au încercat să falsifice alegerile municipale, prezidențiale, parlamentare, inclusiv unele grupuri de inițiativă pentru constituirea de partide, chipurile de sorginte proeuropeană, dar care au fost finanțate de către serviciile secrete rusești”.

Ion Ceban a explicat în cererea adresată instanței că „deși pîrîtul nu a indicat direct numele reclamantului sau denumirea Mișcarea Alternativa Națională, fraza „grupuri de inițiativă pentru constituirea de partide” evident se referă anume la Mișcarea Alternativa Națională, liderul căreia este Ion Ceban”.

Primarul a cerut ca Litvinenco să-i aducă scuze publice.


Instanța de judecată a constatat totodată că „informația răspîndită de către pîrît constituie o judecată de valoare care se bazează pe un substrat factologic suficient” și „nu constituie temei de tragere la răspundere juridică civilă în materie de apărare a onoarei, demnității și reputației profesionale”.

Totodată, magistrata Tatiana Balan a respins și partea ce vizează prezentarea scuzelor publice.

2
0
0
4
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?