AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

A decedat reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană

18 oct. 2021,, 10:20   Politică
2349 0

Reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană, fostul ambasador al Ucrainei în Estonia, Viktor Kryzhanivsky, potrivit datelor preliminare, a decedat în urma unui accident la Kiev.

Despre moartea diplomatului s-a aflat sîmbătă, 16 octombrie. Bărbatul fără semne de viață a fost găsit de menajera care a venit să facă curățenie în casa acestuia de la țară din regiunea Osokorki. Inițial, numele diplomatului nu a fost dezvăluit, s-a menționat doar că victima avea 60 de ani.

După cum a menționat TSN, inițial s-a anunțat că moartea ucraineanului are un caracter violent. Cu toate acestea, mai tîrziu, oamenii legii au spus că diplomatul ar fi putut muri într-un accident.

Deci, potrivit poliției, bărbatul a căzut pe scări, apoi s-a urcat la etajul doi și s-a îndreptat spre cameră, unde ulterior a fost găsit mort. Potrivit expertizei medico-legale, moartea a survenit ca urmare a unei traume cranio-cerebrale închise. În prezent, a fost deschis un caz penal pe crimă premeditată, cu mențiunea "accident", precizează publicația.

Menționăm faptul că șeful Transnistriei, Vadim Krasnoselsky, a exprimat condoleanțele din cauza morții premature a diplomatului ucrainean, Viktor Kryzhanivsky.


"Un profesionist cu experimență și responsabil, dedicat sarcinii sale atribuite, a oferit multă energie și putere slujirii Patriei. În calitate de Reprezentant Special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană, Viktor Vladimirovici s-a dovedit a fi un susținător activ al soluționării oricăror probleme controversate printr-un dialog politic deschis, bazat pe respectul reciproc al părților. Transnistria apreciază în mod deosebit eforturile și experiența de succes dobîndită în timpul procesului de negocieri în perioada interacțiunii pe termen lung cu Viktor Vladimirovici. Vă rog să transmiteți cuvintele mele de compasiune și sprijin rudelor și prietenilor Domnului Kryzhanivsky. Împărtășim cu voi durerea și tristețea pierderii", se arată în textul mesajului de condoleanțe.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав