COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un director de comunicare și-a dat demisia din cauza unui text scris în urmă cu peste 30 de ani

Un director de comunicare și-a dat demisia din cauza unui text scris în urmă cu peste 30 de ani

Niel Golightly, directorul de comunicare al companiei Boeing, a demisionat joi din cauza unui text despre locul femeilor în armată, pe care l-a scris în 1987, informează Agerpres.

Această decizie a fost luată după plîngerea unui angajat “care a adus în atenţia grupului un articol despre oportunitatea de a le permite sau nu femeilor să lupte în războaie, pe care Niel Golightly l-a scris în 1987, în perioada în care era în armată”, au explicat reprezentanţii companiei Boeing într-un comunicat.

Niel Golightly, care a preluat acest post la începutul anului 2020, a recunoscut că textul reprezintă “o contribuţie greşită la o dezbatere aflată în desfăşurare în acea epocă, adusă de un pilot de marină în vârstă de 29 de ani şi în timpul Războiului Rece” şi că argumentaţia lui a fost pur şi simplu “eronată şi insultătoare”.


“Acest articol nu reflectă cine sunt astăzi, dar am decis totuşi, pentru binele companiei, să demisionez”, a precizat el în acelaşi comunicat.

Citat, la rîndul său, în document, CEO-ul Boeing, David Calhoun, spune că a discutat îndelung pe marginea textului în cauză cu Niel Golightly şi despre implicaţiile acestuia pentru rolul său în calitate de principal purtător de cuvînt al companiei.

“Ţin să subliniez angajamentul implacabil al companiei în favoarea diversităţii şi incluziunii în toate dimensiunile sale, pentru a garanta că toţi angajaţii au acces la aceleaşi oportunităţi pentru a munci şi a excela”, a subliniat David Calhoun.

Incidentul intervine la cîteva săptămâni după uciderea în Statele Unite a lui George Floyd, un afro-american asfixiat de un poliţist caucazian, care a declanşat o mişcare mondială de proteste pentru a denunţa violenţele şi inegalităţile rasiale.

De atunci, numeroase companii au anunţat că au început să îşi facă un examen de conştiinţă şi au promis mai multă diversitate.

David Calhoun a precizat într-un mesaj adresat angajaţilor de la Boeing, la începutul lunii iunie, că doreşte “să intensifice dialogul” despre subiectul diversităţii în cadrul companiei.

Sponsorul rubricii - compania Alpari

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load