Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Depozit în dolari sau 100% venit pe an? ©

6 iul. 2020,, 09:21   Piata financiara
4370 0

Analizând ofertele ratelor de depozit în valută ale băncilor de top, este puțin probabil să rămâi mulțumit. Pandemia a scăzut atât cât rata de actualizare, cât și rata dobânzii, iar băncile centrale nu au găsit nimic mai bun decât pornirea presei monetare, reducerea practic la zero a ratelor și creșterea numărului de valori mobiliare pe bilanțurile lor.

Sistemul Federal de Rezerve răscumpără chiar și obligațiunile corporative, astfel salvând de la falimentare corporațiile cheie din sectorul privat. Porțiunile obișnuite de bani de sub presele monetare, datorită imaginației economiștilor, au diverse denumiri, astfel încât denumirea unei anumite doze de bani injectați este mai ciudată decât celălaltă. Și sună solid, ba chiar serios. Nu este necesar să le enumerăm.

La moment, dolarul american rămîne în continuare moneda de rezervă de bază. Cuvântul cheie în acest sens este „la moment”. Multe țări, după revolta din America, au pus sub semnul întrebării rentabilitatea rezervării „șarpelui verde cu chipurile președinților americani pe bancnote”. Dar, din păcate, majoritatea cetățenilor sunt nevoiți să-și păstreze economiile în dolari. Din experiența anilor precedenți - în dolari, este oarecum mai sigur. La urma urmei, cursul variază, iar speculanții ... nu știi niciodată ce au pus la cale? Guvernul Statelor Unite a anunțat că pe ei nu îi amenință al doilea val al pandemiei, la ei situația este bună, și repetat măsurile de carantină nu vor fi introduse. Cu siguranță, dețin cifrele reale, dar după ce au cântărit toate argumentele pro și contra, înțeleg că introducerea repetată a măsurilor de carantină și autoizolarea pot duce la un colaps economic real și la distrugerea statului. Prin urmare, economisind mai mult, ei vor sacrifica mai puțin. Dar există în aceasta un moment șmecher. După cum am înțeles deja, panica cu Covid-19 este exagerată de mass-media controlată și preluată de restul mass-media ca deobicei. O explozie informațională circulă deja în întreaga lume că al doilea val al pandemiei este în prag. Pe 17-18 iunie, s-a aflat știrea că Texas, unul dintre cele mai mari state americane, a raportat o creștere cu 11% a internării în spital a pacienților cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Știri la fel de neliniștite vin și din alte state, inclusiv Florida, Arizona și Oklahoma. Această noutate a provocat o inversare în dinamica indicelui bursier S&P 500 și a dus la întărirea poziției dolarului.

În alte state, măsurile de carantină vor fi probabil introduse din nou, iar Organizația Mondială a Sănătății, finanțată de Statele Unite, probabil, va solicita aceasta. Cine plătește, acela comandă. Acest lucru este benefic atunci când economia ta funcționează iar economia unui concurent, cum ar fi China, de exemplu, este oprită. Da, acest lucru se întâmplă deja ...

Deci, ce să facem cu economiile noastre? La bancă dobânda este mică. Așadar, putem totuși să folosim serviciile speculanților valutari, cărora nu le pasă dacă economia este în creștere, este timp de criză sau pandemie ... Important este ca prețul unei valute să crească în raport cu alta, astfel ei obțin profit. Așadar, este posibil oare să obținem profit împreună cu ei, să zicem 100% din suma investită? Răspunsul îl veți găsi AICI.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?