Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Reprezentanții HoReCa, cu o nouă solicitare către Guvern

3 noi. 2021,, 11:45   Societate
3040 0

Reprezentanții Horeca vor solicita păstrarea cotei redusă a TVA și pentru următorii ani fiscali. „MĂR va continua dialogul cu autoritățile publice pentru menținerea cotei TVA 6%”, arată postarea publicată pe pagina de Facebook a Asociației, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Horeca va solicita TVA la cota de 6% și după Starea de Urgență: Ar ajuta la redresarea economică

Conform Legii nr.76/2021, a intrat în vigoare cota de 6%TVA pentru sectorul HoReCa pe perioada stării de urgență și/sau pe perioada stării de urgență în sănătate publică.

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită pînă 30 noiembrie 2021 de către CNESP, prin Hotărîrea nr.64 din 26 octombrie 2021.

MĂR va continua dialogul cu autoritățile publice pentru menținerea cotei TVA 6% și pentru ulteriorii ani fiscali. Această măsură ar ajuta la redresarea economică și dezvoltarea sectorului ospitalității”, a publicat Asociația reprezentanților Horeca.


Serviciul Fiscal de Stat a anunțat că pe perioada stării de urgență, se prelungește termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6%la produsele alimentare și/sau la băuturi, cu excepția producției alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de serviciile conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităților care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei.

Asociația Națională a restaurantelor și a localurilor de agrement din Republica Moldova (MĂR) și-a manifestat îngrijorarea față de noile măsuri restrictive privind activitatea Horeca. „Îndemnăm în continuare autoritățile să compenseze măsurile restrictive cu măsuri de suport pentru afaceri”, declară reprezentanții Horeca.

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită pînă pe 30 noiembrie, potrivit ultimei hotărîri a CNESP, adoptată pe 26 octombrie.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?