X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

“Șarpele lui Esculap” a fost văzut la Soroca

25 mai. 2023,, 22:14   Nordul Moldovei
4097 0

Soroceanul Serghei Plasiciuc a postat pe contul său de Facebook cîteva fotografii și secvențe video cu un șarpe care a ieșit din Nistru pe mal, lîngă plaja de la Soroca-Nouă.

Reptila de aproape doi metri, destul de lungă în comparație cu șerpii cu care sîntem obișnuiți să mișune pe malul Nistrului, a adunat mai multe comentarii pe rețelele de socializare, inclusiv mesaje în care unii spun că se vor teme să mai meargă pe plajă, transmite observatorul.

“Este vorba de șarpele lui Esculap (Zamenis longissimus), a spus Paul-Cristian Dincă, biolog, membru fondator al Grupului Herpetologic “Moldavica”. E simbolul medicinei. Este singura specie semi-arboricolă din fauna Moldovei. Este neveninoasă și consumă în general rozătoare și puii sau ouăle păsărilor de talie mică. sînt destul de comuni, dar foarte sperioși și timizi, din acest motiv sînt greu de văzut sau întîlnit. Populațiile se concentrează în general în zonele împădurite, dar se deplasează și pe distanțe mai lungi 2-3 km, pentru reproducere sau hibernare în sezonul rece. Ca toate speciile de serpi, sînt buni înotători și traversează luciul de apa în căutarea unui partener sau a hranei. Este a 3-a cea mai mare specie de șarpe din fauna Moldovei, după Balaurul dobrogean (Elaphe sauromates) si Șarpele rău (Dolicophis caspius), atingînd ca adult 1.8 metri.”

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?