Elevii din Soroca vor merge la ore îmbrăcaţi în uniforme

Elevii din Soroca vor merge la ore îmbrăcaţi în uniforme

Elevii din școlile raionului Soroca vor merge la lecții îmbrăcați în uniforme. O astfel de decizie nu s-a luat la nivel de minister sau guvern, după cum a menționat ministra Monica Babuc, ci la dorința instituțiilor de învățămînt.

Modelele de uniforme au fost prezentate în debutul Conferinței anuale a pedagogilor, iar Babuc a ținut să menționeze, într-o postare pe Facebook, că „această practică firească este foarte răspîndită în țară. Mie mi-a plăcut foarte mult!”.

În context, ministra Educației, Culturii și Cercetării și-a rugat prietenii virtuali să arate ce fel de uniforme școlare au fost aprobate în alte instituții din țară. Astfel, cei ce au publicat poze au opinat că „orice uniformă este salutabilă, căci disciplinează copiii”, dar și că „ar fi bine ca în toate școlile să se ia asemenea decizii”.

Menționăm că, potrivit unui sondaj realizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, 80% dintre respondenți susțin introducerea uniformelor în școli, în timp ce 18% nu sînt de acord cu această reformă. Sondajul a fost realizat în perioada 17 aprilie - 2 mai curent pe un eșantion de 300.000 de respondenți cu vîrsta cuprinsă între 7 și 74 de ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load