Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Elevi, jigniți și umiliți de o profesoară: cum reacționează autoritățile

11 apr. 14:53   Societate
2510 0

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) s-a autosesizat cu referire la cazul în care o profesoară de la un centru de excelență din capitală ar fi folosit un limbaj licențios în timpul orelor, notează Noi.md.

MEC informează că instituția de învățămînt a inițiat o anchetă pe marginea acestui caz, fiind sesizată încă la sfîrșitul săptămînii trecute.

"Ministerul va continua să monitorizeze acțiunile întreprinse la nivelul instituției de învățămînt privind acest caz. Reiterăm că MEC condamnă orice tip de comportament neadecvat și violență, inclusiv verbală, în mediul școlar, indiferent asupra cărui cerc de subiecți este îndreptată.

Îndemnăm cadrele didactice să dea dovadă de respect și toleranță față de copii, să respecte normele de conduită și să fie un exemplu de comportament. Fiecare copil are dreptul să studieze în cadrul unui mediu prietenos și protectiv pentru dezvoltare", se arată în comunicatul ministerului.

Menționăm că în rețelele sociale au apărut înregistrări audio cum o profesoară de la un centru de Excelență folosește cuvinte jignitoare și umilitoare într-o discuție cu elevii, arătîndu-se revoltată de felul cum aceștia se pregătesc de studii.

Reprezentanții instituției respective nu au comentat, deocamdată, situația.

1
2
1
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?