X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ivan Diacov, despre rețineri: „Aș vrea să aplaud, dar nu pot”

14 dec. 2016,, 13:17   Societate
5902 2

Foto: ipn.md

Lupta cu criminalitatea, lupta pentru adevăr nu se duce prin metode criminale, afirmă fostul procuror al municipiului Chișinău Ivan Diacov, referindu-se la reținerile din ultima perioadă în cadrul unor dosare de corupție, notează NOI.md.


În opinia fostului procuror, acțiunile oamenilor legii ar fi lăudabile, dacă am trăi într-un stat de drept, în care s-ar respecta legea. Dar în condițiile actuale, susține Diacov, există mari dubii că guvernarea a început o luptă hotărîtă cu corupția. „Cineva chiar încearcă să ne convingă că guvernarea a început o luptă ireversibilă, fără compromise, cu corupția, îndemnîndu-ne să-i aplaudăm. Un sentiment sadic se cultivă în societate – se aşteaptă anunțarea unor noi liste de corupţi”.

Referindu-se la reținerile recente a unui grup de vameși, judecători, polițiști, precum și la perchezițiile desfășurate ieri la Ministerul Economiei, Diacov a menționat că nu este clar de ce tocmai acum statul a intervenit în forță.

„Oare chiar aceștia să fie corupții care au sărăcit Moldova? De ce n-au perchiziționat acest minister cînd se fura Aeroportul? Aș vrea și eu să aplaud, dar nu pot. De ce? Procurorii nu informează societatea despre rezultatul real al urmăririi penale în aceste cazuri, despre examinarea dosarelor, nu raportează despre numărul persoanelor achitate, eliberate de răspunderea penală și, ce este mai important, nu ne informează, dacă careva dintre procurori poartă vreo răspundere pentru fraudarea anchetei și încălcarea drepturilor omului”, a remarcat Diacov într-o postare pe o rețea de socializare.

„Întrebarea este dacă vor veni timpuri cînd vor fi arestați capii corupției în stat și dacă vom construi cîndva un stat de drept”, a scris fostul procuror al municipiului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?