Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Urechean: „Din Kremlin m-au sunat oamenii și m-au întrebat dacă…”

13 dec. 2016,, 00:07   Politică
7525 5
Foto: noi.md

Ex-Preşedintele Curţii de Conturi, ex-Primarul capitalei, ex-liderul AMN, Serafim Urechean este profund indignat de modul în care a fost eliberat din funcţie pe data de 29 iulie a anului curent. Despre aceasta el a declarat în cadrul unui interviu pentru CURENTUL.


„Atunci cînd noi audiam materialele despre înlesnirile fiscale și vamale, care costă miliarde de lei, despre furturi de miliarde, despre 5 miliarde și jumătate anual înlesniri, despre sute de milioane învestiții sau scutiri de impozite la jocurile de noroc, în anii precedenți, atunci, la ora 15:00, i s-a trezit lui Ghimpu că Urechean trebuie eliberat de urgență din funcție, fiindcă a ajuns la gîtlejul ministrului Educației, la gîtlejul Primarului. Dar nu furați oameni buni, îndepliniți-vă obligațiunile și o să fiu cel care o să vă laude întotdeauna. Am rămas frapat de cele ce s-au întîmplat de la ora 15:00 pînă la ora 18:00 seara pe data de 29 iulie, cînd Ghimpu i-a condiționat pe așa-numiții membri ai alianței să mă elibereze din funcţie”, a declarat Serafim Urechean.

Ex-şeful Curţii de Conturi a amintit că în 2009 a fost unul din fondatorii alianţei pro-europene de guvernare, că l-a susţinut pe Dorin Chirtoacă şi în 2007, şi în 2011, că în 2009 l-a votat pe Mihai Ghimpu în funcţia de Preşedinte al Parlamentului etc. El a declarat că nu merita să fie eliberat astfel din funcţie.

„Din Kremlin m-au sunat oamenii și m-au întrebat dacă e adevărat că m-au forțat să eliberez postul unde am lucrat 5 ani, în decurs de o oră. Nu m-am ținut de acest post. Puteam fi eliberat din aprilie, dar nu în modul acesta mîrșav, cînd toți sărbătoreau Ziua Constituției în Parlamentul Republicii. Eu, ca votant al Constituţiei, al Independenţei ţării și cel care a activat în Comisia constituțională în anii 90, nu trebuia să fiu eliberat din funcţie chiar în Ziua Constituției. A fost o sfidare, o scuipare în suflet, dar, nu-i nimic – mergem înainte”, a declarat Serafim Urechean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?