Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova a semnat noul Program de suport al FAO

11 dec. 2016,, 13:00   Economie
3990 2

Молдова подписала новую Программу поддержки со стороны FAO
Foto: maia.gov.md

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) va continua să sprijine Moldova în perioada 2016-2019.


Aceasta prevede noul Program de suport, care a fost semnat joi, la Chişinău, de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama, şi coordonatorul FAO pentru Europa şi Asia Centrală, Raimund Jehle.

Ministrul a spus că programul cuprinde trei priorităţi: sporirea competitivităţii sectorului agroindustrial, agricultura durabilă şi dezvoltarea mediului rural, precum şi utilizarea eficientă a resurselor naturale.

"Aceste priorităţi sînt incluse în Strategia naţionale de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural pentru perioada 2014-2019. O parte din noul program se implementează deja", a informat el.

Coordonatorul FAO a menţionat că pe durata programului precedent au fost atinse numeroase succese, iar semnarea noului program oferă oportunităţi suplimentare pentru cooperare.

"Agricultura Moldovei are un mare potenţial de dezvoltare, iar documentul creează o bază pentru asimilarea acestui potenţial", susţine el.

Coordonatorul rezident al ONU în Moldova, Dafina Gercheva, a spus că suportul pe care îl oferă FAO Moldovei este foarte important, deoarece agricultura este un sector-cheie pentru ţară şi în acest domeniu activează un mare număr de cetăţeni.

Ambasadorul Ungariei în Moldova, Matias Siladi, a amintit că ţara sa oferă asistenţă agriculturii Moldoveneşti în cadrul FAO. Ungaria a acordat $400 mii pentru modernizarea sistemelor de irigare şi în curînd acest echipament va fi procurat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?