X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Președintele unei federații şi un sportiv au estorcat 200 mii dolari (VIDEO)

9 dec. 2016,, 12:06   Societate
3660 1

Președintele unei federații de sport şi un sportiv au estorcat 200 mii dolari de la un afacerist
Foto: igp.gov.md

Trei persoane, cu vîrste cuprinse între 32 și 51 de ani, au fost reţinute de oamenii legii, fiind suspectate că ar fi şantajat un om de afaceri moldovean ce activa la Moscova, estorcînd de la acesta 13 milioane de ruble rusești, echivalentul a 200.000 dolari.


Persoanele reținute sînt membri ai organizației criminale condusă de Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”. Acestea s-au dovedit a fi Președintele Federației de Judo din Moldova, un sportiv de performanță și un fost angajat al Poliției.

Potrivit Poliţiei, victima este un cetățean al Republicii Moldova ce activa în calitate de întreprinzător în orașul Moscova, Federația Rusă. În vara acestui an, persoana a început să fie șantajată de membrii grupării criminale pentru a reîntoarce o datorie inexistentă în valoare de 200.000 dolari SUA. În acest sens, partea vătămată a fost amenințată repetat cu faptul că nu va mai putea presta vreo activitate economică, cu răfuială fizică și inclusiv s-a făcut aluzie și la membrii familiei sale.

Mambrii grupării criminale au mers mai departe. Astfel, în timp ce omul de afaceri se afla în Republica Moldova, responsabil de activitatea întreprinderii din orașul Moscova a rămas fiul acestuia, asupra căruia membrii organizației criminale au recurs la agresări fizice.. Acesta a fost atacat cu un dispozitiv pentru șocuri electrice și a fost deposedat de geanta cu documente contabile și de gestionare a firmei.

După ce s-a adresat la Poliţie,oamenii legii au stabilit că membrii grupării criminalesupravegheau toată activitatea întreprinzătorului, fiind urmărite, analizate și controlate toate tranzacțiile economice desfășurate de acesta atît pe teritoriul țării cît și în afara acesteia.

Pe cazul dat, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a inițiat o cauză penală. Conform legislației, persoanele culpabile se pedepsesc cu închisoare de la 13 la 15 ani.

La moment, se întreprind toate măsurile speciale de investigații și de urmărire penală necesare documentării cazului, stabilirii rolurilor figuranților, acumulării probelor ce ar prezenta interes pentru cauza penală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?