Jaguar Land Rover la Salonul Auto Internațional din Los

Jaguar Land Rover la Salonul Auto Internațional din Los
Foto: Jaguar

În cadrul Salonului Auto internațional din Los Angeles  Jaguar Land Rover a prezentat primul concept  electric  în totalitate   Jaguar I-PACE și noul  Land Rover Discovery

Pentru a minimiza influența  nocivă asupra mediului ambiant,  compania  Jaguar Land Rover muncește activ asupra elaborării motoarelor diesel și a celor pe benzină, precum și  a electromobilelor cu acumulatoare ca surse de alimentare   (BEV), hibridul ce poate fi conectat (PHEV)  și cel «gingaș»   (MHEV) pe viitor. Directorul general Jaguar Land Rover  Dr. Ralf Speth a confirmat, că în a. 2020 clienții companiei vor avea posibilitatea  să instaleze  motoare electrice pe jumătate din noile automobile ale șirului de modele.  

Conceptul electric  Jaguar I-PACE are silueta unui supercar, dinamica unui automobil sport și capacitatea unui  SUV. Grație rezervei de parcurs de  peste 500 km în ciclul NEDC* sau 220 mile (354 km) în ciclul EPA, majoritatea șoferilor vor avea nevoie de o singură alimentare a bateriei și a electromobilului per săptămână. Modelul de serie va fi prezentat anul viitor și va apărea în vânzare în a.  2018 .

Debutul noului  Land Rover Discovery în America de nord  este continuarea istoriei de succes de  27ani a legendarului model.  Noua generație a lui simbolizează o altă etapă în procesul transformării  Land Rover din metal brutal în tehnologii digitale avansate.    Jaguar Land Rover investește substanțial  în elaborarea tehnologiilor avansate   – în ultimii 5 ani investițiile s-au triplat: de la 99 mln. la  301 mln. lire sterline.

Dr. Ralf Speth, director general Jaguar Land Rover: «Fiecare produs al companiei noastre  include în sine designul excelent, tehnologiile inovaționale și soluțiile inginerești avansate.  Grație acestei combinații conceptul  Jaguar I-PACE și Land Rover Discovery sunt cele mai revoluționare automobile   – fiecare pe segmentul său.  Lucrând asupra tehnologiilor electrice și a sistemelor autonome, noi formăm viitorul  ».

Anul trecut compania Jaguar Land Rover a confirmat planurile de extindere a Centrului de elaborări inginerești și design în Marea Britanie. În urma investițiilor de milioane centrul își va deschide ușile  în fața inginerilor –proiectanți de calificare înaltă, care vor ajuta compania să creeze automobile tehnologice  cu un grad minim de eșapare. 

Marea Britanie a fost și rămâne centrul businessului  Jaguar Land Rover. În ultimii cinci ani statele de personal ale angajaților  s-au dublat   – până la 40 mii persoane, iar investițiile în elaborarea noilor produse au alcătuit mai bine de   12 mlrd. lire sterline.

*- măsurarea rezervei de putere a mașinilor electrice Ciclul european NEDC/ciclul american EPA


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load