Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Tiseeva va reprezenta Moldova la etapa Cupei IBU din Italia

5 dec. 2016,, 16:15   Sport
2769 1
Тисеева представит Молдову на этапе Кубка IBUв Италии
Foto: xsport.ua

Snejana Tiseeva se pregăteşte de etapa a doua a Cupei Uniunii Internaționale de Biatlon (IBU), care va avea loc între 6 şi 11 decembrie în Italia.


Anterior sportiva a evoluat sub fanionul Ucrainei, dar în sezonul actual s-a transferat în Moldova, care este baştina ei şi unde locuieşte tatăl ei, comunică NOI.md.

În cadrul etapei a doua a Cupei IBU din localitatea Ridnau-Ridnauntal, care se află în Alpii italieni, Snejana Tiseeva va evolua în două probe sportive. Ea va parcurge distanţa sprint de 7,5 km şi va participa la cursa de urmărire cu lungimea de 10 km. Startul în aceste discipline va fi dat la 10 şi 11 decembrie. Cu regret, începutul acestui sezon în prima etapă a Cupei IBU din Norvegia s-a finalizat pentru Snejana nu chiar reuşit. În două curse sprint ea a demonstrat doar rezultatele 68 şi 73, de fiecare dată a greşit de două ori la tragerea în ţintă.

După cum a menţionat la finalizarea etapei trecute preşedintele Federaţiei de Biatlon din Moldova, Petru Bria, asupra sportivei a influenţat accidentarea din mai în timpul unui accident rutier. Atunci Snejana s-a ales cu leziuni grave, din cauza cărora a trebuit să suporte trei intervenţii chirurgicale şi să pargurgă o perioadă de reabilitare serioasă. După cum a comunicat sportiva, spre finele verii ea a decis să participe la competiţiile internaționale şi şi-a exprimat încrederea că va face faţă solicitărilor.

Snejana Tiseeva anterior a evoluat pentru selecţionata de tineret a Ucrainei la competiţiile internaţionale de biatlon. Însă, odată cu trecerea în selecţionata de bază, au apărut dificultăţi şi ea a decis să revină în Moldova şi să apere onoarea ţării sale. În plus, ea s-a născut aici şi a trăit patru ani şi jumătate, după care a trecut cu traiul la Cernigov (Ucraina). Prima încercare pentru moldoveanca naturalizată în sezonul curent va fi Cupa IBU, care se consideră al doilea dintre cele mai prestigioase turnee internaţionale de biatlon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?