X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul, îndemnat să renegocieze contractul de concesionare a Aeroportului

30 noi. 2016,, 18:00   Economie
2414 3

Guvernul, îndemnat să renegocieze contractul de concesionare a Aeroportului
Foto: jurnal.md

Un grup de deputați recomandă Guvernului să renegocieze Acordul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, după ce au întocmit un raport de alternativă la acest subiect, notează NOI.md.


Președintele Comisiei de anchetă pe acest caz, deputatul PLDM Iurie Țap, a precizat că procedura de luare a deciziilor în privința concesionării a fost viciată, iar clauzele contractului semnat acum trei ani nu corespund legislaţiei şi nici intereselor statului.

„Starea de lucruri atestată este o consecință a îndeplinirii neconforme a obligațiilor de serviciu de către conducătorii autorităților publice centrale, dar și de către funcționarii publici implicați în procedurile de concesionare, precum și a lipsei de control din partea Guvernului”, a specificat Iurie Țap.

Autorii raportului au mai remarcat „caracterul abuziv și lipsit de temei legal” privind perceperea taxei de modernizare în mărime de 9 euro/pasager la plecare. „Aceste sume sînt acumulate de concesionarul aeroportului, fiind reflectate ca venituri, iar ulterior, după achitarea impozitelor sînt utilizate ca aport investițional propriu”, spun autorii, care cer anularea acestei taxe.

Deputații mai cer reexaminarea Regulamentului și a componenței Comisiei de monitorizare a concesiunii.

Precizăm că raportul de alternativă a fost întocmit de patru deputaţi, membri ai Comisiei de anchetă privind concesionarea Aeroportului, care au avut o opinie separată la acest subiect. Este vorba despre deputații PSRM Oleg Lipskii şi Vasile Bolea, şi liberal-democraţii Anghel Agachi şi Iurie Ţap.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?