X 
Eurovision stiri: 512
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Obama, îndemn către Trump privind relațiile SUA-Rusia

18 noi. 2016,, 12:40   Externe
2925 1

Обама призвал Трампа дать России отпор в случае необходимости
Foto: libertatea.ro

Barack Obama l-a îndemnat pe succesorul său, Donald Trump, să mențină o atitudine dură, dacă aceasta va fi necesară, față de Rusia.


Președintele american a făcut aceste afirmații în Berlin, în cadrul unei conferințe de presă cu Angela Merkel, relatează BBC News.

”Pentru a soluţiona cele mai mari probleme din lumea actuală, este interesul nostru să lucrăm cu Rusia. Speranţa mea este că preşedintele ales va adopta o atitudine contructivă similară şi va descoperi zone în care putem să cooperăm cu ruşii, atunci când interesele şi valorile noastre se aliniază”, a declarat Barack Obama, care își va încheia cel de-al doilea mandat în ianuarie.

Președintele american a subliniat că este important ca sancțiunile impuse Rusiei să fie menținte, până în momentul în care Kremlinul va implementa toate prevederile acordului de la Minsk.

El a făcut aceste afirmații după ce Donald Trump a făcut afirmații controversate privind relația SUA-Rusia. Totodată, președintele ales al SUA ar urma să viziteze această țară, anul viitor.

Barack Obama și Angela Merkel, declarații pe tema TTIP


În cadrul conferinței susținute cu Angela Markel, Barack Obama a vorbit și despre importanța Parteneriatului Transatlantic pentru Coperți și Investiții (TTIP) între SUA și UE. Președintele american și cancelarul german au subliniat importanța continuării negocierilor pentru semnarea acestui Parteneriat. În timpul campaniei, Donald Trump a criticat adesea acest acord.

În același timp, cancelarul Angela Merkel a susţinut că este sigură că UE şi SUA se vor întoarce într-o zi la negocierile blocate pentru acordul de liber schimb TTIP.

Aceasta a precizat că executivul german va face tot ce este posibil pentru a avea o colaborare bună cu administraţia lui Donald Trump, care s-a arătat vehement împotriva TTIP, precum şi a altor acorduri de liber schimb, inclusiv NAFTA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?