X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Fost viceministru: Rezultatul alegerilor poate fi contestat

14 noi. 2016,, 11:01   Politică
6345 13

Foto: înprofunzime.md

Lipsa buletinelor de vot la secțiile de votare de peste hotare constituie un temei pentru contestarea rezultatelor turului II al alegerilor. Opinia aparține fostului viceministru de externe Iulian Groza, în prezent director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, comunică NOI.md.


„Dacă diferența de vot dintre Maia Sandu și Igor Dodon va fi comparabilă cu numărul voturilor neexprimate din cauza lipsei buletinelor de vot, rezultatul acestor alegeri poate și va fi contestat cu siguranță... În orice caz va trebui să așteptăm decizia Curții Constituționale... Mai avem o rundă?”, s-a întrebat Iulian Groza.

Totodată, acesta este de părere că reprezentanți serviciului diplomatic al Republicii Moldova nu pot fi învinuiți de situația creată ieri la mai multe secții de votare din afara țării, unde nu au fost suficiente buletine de vot, întrucît aceștia au acționat în limitele legii.

„Haideți să nu căutam vinovați acum în serviciul diplomatic. Cunosc ce capacitați s-au dedicat de MAEIE pentru a face față alegerilor din afară, mai ales la o așa mobilizare fără precedent. O parte din diaspora de fapt a muncit și muncește acum cot la cot cu diplomații și consulii noștri...”, a adăugat Iulian Groza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?