Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

BM va elabora o nouă strategie de parteneriat cu Moldova

4 noi. 2016,, 14:30   Economie
2104 0
ВБ разработает новую Стратегию партнерства с Молдовой
Foto: blogspot.com

Banca Mondială va continua să acorde suport în promovarea reformelor în Republica Moldova, precum şi va elabora o nouă strategie de parteneriat cu ţara noastră pentru anii 2017-2020.


Acest fapt a fost menționat de vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Cyril E. Muller, în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Pavel Filip, comunică NOI.md.

El a felicitat guvernul de la Chișinău pentru realizările obţinute într-o perioadă relativ scurtă în stabilizarea situaţiei economico-financiare a ţării şi a exprimat disponibilitatea BM de a-l susţine în continuare în promovarea reformelor, în special, a reformei administraţiei publice.

Cyril E. Muller a încurajat Guvernul să fie consecvent în acţiuni şi să-şi stabilească clar priorităţile pentru următorii 4-5 ani, acestea fiind discutate pe larg cu sectorul public, privat şi societatea civilă.

Vicepreşedintele Băncii Mondiale a menţionat că de priorităţile Guvernului se va tine cont la elaborarea următoarei strategii de parteneriat de țară a BM 2017-2020.

În context, Pavel Filip a exprimat deschiderea Guvernului de a participa activ la consultările publice ale proiectului noii strategii de parteneriat cu țara a Băncii Mondiale, subliniind că mizează în continuare pe o colaborare bună cu această instituţie financiară internațională.

În acest sens, premierul a amintit că pe 2 noiembrie a fost aprobată decizia cu privire la iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanţare dintre guvernul Moldovei şi Banca Mondială pentru Programul operaţiunii pentru politicile de dezvoltare în domeniul competitivităţii (DPO-2). Deblocarea şi alocarea suportului bugetar pentru DPO-2 urmează să fie efectuată pînă la finele anului 2016.

În prezent, portofoliul Băncii Mondiale în Moldova include 10 proiecte active cu o sumă totală a angajamentelor în valoare de 365,3 mil. dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?