X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Promo-LEX: Secțiile de vot din țară nu sînt pregătite suficient

28 oct. 2016,, 11:55   Politică
2186 1

Foto: noi.md

Cu doar cîteva zile înainte de alegerile prezidențiale, observatorii „Promo-LEX” au raportat o serie de nereguli legate de procesul electoral, notează Noi.md.


Potrivit raportului de monitorizare a alegerilor pentru perioada 5 – 27 octombrie, au fost înregistrate abateri serioase în listele electorale, probleme în privința dotării secțiilor de vot, dar și cazuri de corupere a alegătorilor.

Potrivit observatorilor, au fost raportate cazuri cînd în listele electorale au fost incluși alegători din alte localități sau persoane decedate. În alte cazuri, adresele din listele electorale nu corespund cu datele din buletinele de identitate ale votanților.

Totodată, expertul „Promo-LEX” Pavel Postică a relatat că birourile electorale și secțiile de votare nu sînt dotate corespunzător. „Secțiile de vot par să fie mai multe incomode pentru alegători și pentru exercitate dreputluir de vot. În urma monitorizării a 1817 secții de votare , 63 la sută nu asigură un acces liber pentru perosanele cu neceistăți speciale. 38% nu dispun de echipamen antiincdiarn, 37% nu sînt conectate la agentul termic”, a spus expertul „Promo-LEX” Pavel Postică.

În perioada de referință, au fost raportate șapte cazuri de corupere a alegătorilor. Astfel, trei cazuri a fost implicat Igor Dodon, în două - Inna Popenco, și Dumitru Ciubașenco. Observatorii Promo-LEX au mai raportat mai multe cazuri de denigrare a concurenţilor electorali, în care au fost vizaţi: Andrei Năstase, Maia Sandu şi Renato Usatîi. Nereguli au fost depistate și în rapoartele financiare ale concurenților electorali. O serie de cheltuieli pentru publicitate, transport sau închirierea spațiilor pentru întrunirile electorale nu au fost reflectate în rapoarte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?