Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

SUA decide asupra înarmării rebelilor sirieni

24 oct. 2016,, 11:10   Externe
1941 0
В США задумались о помощи сирийским мятежникам
Foto: lenta.ru

Administrația președintelui SUA, Barack Obama, se arată sceptică față de propunerea CIA de a majora livrările de arme rebelilor sirieni, cu ajutorul cărora aceștea ar putea riposta loviturilor aviației și artileriei ruse, scrie „The Washington Post”.


Potrivit sursei citate, această problemă a fost discutată la recenta întîlnire a șefului statului cu echipa pe probleme de securitate națională. Planul nu a fost nici acceptat, nici respins.

„The Washington Post” menționează că înarmarea și pregătirea opoziției moderate siriene constituia „elemnetul de bază al strategiei SUA” de presiune asupra președintelui Siriei, Bashar al-Assad, pentru a-l determina să demisioneze. „Însă funcționarii americani vorbesc despre dubiile crescînde, deoarece este puțin probabil că și o operațiune extinsă ar putea avea un asemenea rezultat din cauza implicării Moscovei”, scrie publicația.

Cei care critică această inițiativă afirmă că livrările suplimentare de armament vor escalada violențele fără a schimba radical situația. În afară de aceasta, ar putea muri militari ruși, ceea ce va provoca o confruntare cu Moscova.

La rîndul lor, adepții ideei transmiterii armelor consideră că dacă Aleppo va cădea, grupurile de rebeli susținute de americani vor începe să caute aliați mai de încredere. Totodată, aceasta ar putea înrăutăți imaginea SUA în regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?