Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Iastrebceak: Moscova nu se va implica în campania electorală din RMN

21 oct. 2016,, 15:15   Politică
2846 2
Экс-глава МИД Приднестровья: Москва займет нейтральную позицию
Foto: mfa-pmr.md

Moscova va lua o poziţie neutră şi nu se va implica în campania electorală din Transnistria.


Consideră fostul ministru al Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN Vladimir Iastrebceak, care a comentat rezultatele vizitei în regiune a vicepremierului rus Dmitrii Rogozin.

El a menţionat că vizita lui Rogozin a avut loc într-o perioadă complicată pentru viaţa politică internă a Transnistriei.

"În această situaţie Rusia tinde să asigure stabilitatea politică internă în Transnistria, deşi se pare că Moscova nu îşi face iluzii mari în această privinţă, iar campania electorală dură continuă", susţine diplomatul.

"Acest lucru este confirmat de atacurile din partea presei controlate de actualul preşedinte, precum şi retorica destul de agresivă pe care o menţine însuşi Evgheni Şevciuk. De aceea, pe lîngă tentativele de a stabiliza situaţia din Transnistria, conducerea Rusiei a transmis principalelor forţe politice transnistrene un mesaj clar privind necesitatea de a desfăşura un proces liber şi legal de votare la alegerile din 11 decembrie", consideră Iastrebceak.

În opinia lui, aceasta înseamnă că nu se admit acţiuni de protest similare celor pe care au încercat să le provoace adepţii actualului preşedinte în decembrie 2015 (mai mulţi candidaţi la funcţia de deputaţi ai Sovietului Suprem şi adepţii lor s-au adunat în faţa CEC, cerînd revizuirea rezultatelor alegerilor - "I.").

Iastrebceak consideră că, în afară de Şevciuk şi de spicherul SS, Vadim Krasnoselski, nu există pretendenţi reali de a cîştiga alegerile prezidenţiale.

"Independenţa lor provoacă îndoieli serioase. Fiecare dintre candidaţii înscrişi ocupă o nişă de imagine, luînd mai ales voturile lui Krasnoselski. Se pare că principala lor sarcină este de a lua voturile alegătorilor şi de a asigura desfăşurarea turului doi", presupune Vladimir Iastrebceak.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?