X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Merkel cere impunerea unor sancțiuni mai severe Rusiei

18 oct. 2016,, 22:00   Externe
3853 7

Германия допустила введение новых санкций против России
Foto: mediafax.ro

Cancelarul german Angela Merkel a cerut marți ca toate opțiunile, inclusiv impunerea unor sancțiuni mai severe Rusiei, să fie luate în considerare înaintea discuțiilor prevăzute miercuri cu președintele rus Vladimir Putin asupra situației din Siria, unde o campanie aeriană sprijinită de Rusia a ucis sute de civili, notează Reuters.


Potrivit cancelarului german, ea și președintele francez Francois Hollande vor aborda situația din Siria cu Putin după ce se vor întîlni cu președintele ucrainean Petro Poroșenko la Berlin pentru a discuta punerea în aplicare a planului de pace Minsk menit să aplaneze conflictul din estul Ucrainei — o întîlnire de la care, a afirmat ea, "nu trebuie să se aștepte la minuni".

Revenind la la ceea ce ea a afirmat că este o criză umanitară dezastruoasă în Siria, Merkel a adăugat: "Avînd în vedere această situație, eu cred că nicio opțiune — inclusiv cea a sancțiunilor — nu poate fi luată de pe masă".

"Dar prioritatea trebuie să fie, în primul rînd, alinarea durerii oamenilor. Aceasta va fi o problemă mâine. Și din nou, nici aici nu trebuie să se aștepte la minuni", a declarat ea într-o conferință de presă după o întîlnire cu președintele panamez Juan Carlos Varela.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?