Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

WikiLeaks acuză Ecuadorul că i-a tăiat accesul la internet lui Assange

18 oct. 2016,, 12:10   Externe
2283 0

Эквадорцы отключил интернет основателю WikiLeaks
Foto: adevarul.ro

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a fost lăsat fără internet de un organism guvernamental, au anunţat luni administratorii site-ului, care acuză marţi Ecuadorul de această acţiune, potrivit BBC.


Activistul pentru transparenţă a primit azil la ambasada ecuadoriană din Londra încă din 2012, pentru a evita extrădarea pe motivul acuzaţiilor de asalt sexual.

Nu a existat nici o modalitate de a verifica imediat dacă Assange ar fi fost forţat să rămînă offline, iar dacă da, care a fost motivaţia dată de Ecuador. De cînd s-a refugiat în Ambasada Ecuadorului de la Londra, internetul este unul dintre puţinele mijloace de care dispune Julian Assange pentru a menţine contactul cu lumea.

WikiLeaks nu a returnat apeluri sau emailuri, luni, deşi a declarat într-un tweet: "Am activat planurile de urgenţă corespunzătoare", scrie BBC. Agenţia de presă precizează că o femeie de la ambasada ecuadoriană care preluat un apel a spus: "Nu pot divulga nici o informaţie". Ambasadorul nu a răspuns încă la email-uri, iar Poliţia Metropolitană din Londra a refuzat să comenteze.

Problemele lui Assange şi acuzaţiile WikiLeaks au apărut la scurt timp după ce organizaţia a publicat o nouă tranşă de email-uri din campania prezidenţială a lui Hillary Clinton.

Trei transcrieri ale discursurilor plătite ale lui Hillary Clinton pentru Goldman Sachs au fost lansate sîmbătă, discursuri pe care campania ei a refuzat mult timp să le elibereze.

Tabăra candidatului democrat la Casa Albă a susţinut că încălcarea cibernetică a fost orchestrată de hackeri ruşi, cu scopul de a submina procesul democratic din SUA.

În timp ce echipa lui Clinton nu a confirmat şi nici nu a negat că email-urile publicate sînt autentice, nu au existat indicii că acestea ar fi false.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?