Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

SUA încetează negocierile bilaterale cu Rusia în legătură cu situația din Siria

4 oct. 2016,, 10:12   Externe
1934 6

США приостановили переговоры с Россией о прекращении огня в Сирии
Foto: svoboda.org

Statele Unite ale Americii au suspendat negocierile bilaterale cu Rusia în ceea ce privește situația din Siria.


Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat, John Kirby, citat de Reuters.

„Statele Unite își suspendă participarea în negocierile bilaterale cu Rusia pe care le-am pornit pentru a ajunge la un nou acord de încetare a ostilităților”, a spus Kirby, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că decizia de a suspenda negocierile nu a fost luată cu ușurință și a explicat că s-a ajuns la această situație întrucât lumea a ajuns la capătul răbdării cu Rusia. „Nu mai există nimic despre care Statele Unite și Rusia să poată vorbi cu privire la Siria”, a completat Kirby.

Oficialul american acuză Rusia că nu și-a respectat angajamentele, mai ales în domeniul umanitar, și a fost „incapabilă să se asigure” că regimul sirian încetează bombardamentele, așa cum a fost stabilit pe 9 septembrie

Pe lîngă încetarea negocierilor bilaterale, SUA au mai renunțat și la centrul de coordonare militară comun cu Rusia vizînd combatarea grupărilor jihadiste, prevăzut în acordul americano-rus. Astfel, americanii își vor retrage personalul care fusese desfășurat în vederea unei posibile înființări a acestui centru.

SUA și Rusia se acuză reciproc de responsabilitate pentru eșecul armistițiului, în contextul în care raidurile aeriene ruse și siriene au fost reluate cu intensitate de 11 zile asupra părții rebele a orașului Alep. Aceste lovituri au distrus complet luni cel mai mare spital din sectorul controlat de rebeli al Alepului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?