X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Guvernarea lansează acuzații dure la adresa PLDM, PSRM și PCRM

3 oct. 2016,, 10:50   Politică
3162 9
Foto: tv7.md

Moțiunea de cenzură depusă de partidele de opoziție este un demers demagogic și cinic, consideră reprezentanții coaliției de guvernare, citați de NOI.md.


Potrivit lor, printre semnatarii moțiunii se regăsesc deputați care sînt investigați în cazul fraudelor de la BEM sau care au fost beneficiari indirecți ai furtului. Mai mult decît atît, deputații majorității afirmă că toate cel trei formațiuni care cer demisia Guvernului – PLDM, PSRM și PCRM – au avut tangență cu escrocheriile din sistemul bancar.

„Acești deputați din PLDM reprezintă partidul care s-a dovedit că a permis dezastrul de la BEM, administrînd în mod direct BEM din 2009 pînă în 2014, creînd schema care a dus la furtul din banca respectivă. Ei reprezintă partidul care își achita, anume din banii BEM, costurile pentru campaniile electorale, pentru arenda sediului PLDM, pentru plata consultanților politici, pentru plata automobilelor deputaților precum M. Ciobanu și V. Pistrinciuc, pentru plata mass-mediei de partid și jurnaliștilor de casă”, se arată într-o declarație a Consiliului de guvernare.

Membrii coaliției de guvernare susțin că nici deputații comuniști, nici cei socialiști nu sînt fără de păcat. „Acești parlamentari reprezintă partide ai căror reprezentanți, încă din anul 2005, au stat la baza formării primei scheme prin care s-a început delapidarea BEM, partide care au fost finanțate ani de-a rîndul din această schemă frauduloasă”, se mai arată în declarație.

Aceștia le-au sugerat semnatarilor moțiunii „să facă în loc de show-uri electorale declarații în fața anchetatorilor, pentru ca apoi să întoarcă banii poporului” .

Precizăm că moțiunea depusă împotriva Guvernului Filip a fost semnată de 37 de deputați PSRM, PLDM și PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?