X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Soţia fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy, a fost pusă sub acuzare

10 iul. 10:56   Externe
2416 0

După soţul ei în octombrie, Carla Bruni-Sarkozy a fost inculpată marţi în anchetele de la Paris privind retractarea, în 2020, a intermediarului Ziad Takieddine care l-a acuzat pe Nicolas Sarkozy că şi-a finanţat campania prezidenţială din 2007 cu fonduri libiene, scrie AFP.

La finalul unui interogatoriu în faţa a doi judecători de instrucţie financiară, soţia fostului preşedinte francez a fost pusă sub acuzare pentru "tăinuire a influenţării martorilor (Ziad Takieddine)" şi "asociere în vederea comiterii de infracţiuni în grup organizat", în acest caz, "inducerea în eroare a magistraţilor care trebuiau să se pronunţe în informaţia judiciară referitoare la suspiciunile de finanţare libiană a campaniei electorale", a indicat o sursă judiciară, citată de Agerpres.

În schimb, ea a fost plasată sub statutul mai favorabil de martor asistat pentru asociere în grup organizat în vederea coruperii personalului judiciar din Liban, transmite Digi24.

Carla Bruni-Sarkozy "a fost plasată sub control judiciar cu interdicţia de a intra în contact cu toţi protagoniştii din acest caz, cu excepţia lui Nicolas Sarkozy", a precizat sursa judiciară, citată de AFP.

Fostul şef al statului este acuzat că şi-a finanţat campania electorală cu ajutorul unui comision confidenţial de 50 de milioane de euro primit din partea lui Muammar Gaddafi, comision obţinut în cadrul unui contract prin care Franţa a vîndut Libiei echipamente de control pe internet. Sarkozy aşteaptă să fie judecat la începutul anului viitor pentru deturnare de fonduri publice, corupţie pasivă şi finanţare ilegală a campaniei electorale, printre alte capete de acuzare din dosar.

2
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав