Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1454

Dodon: ”Stoianoglo nu este candidatul socialiștilor, el este un candidat independent”

9 iul. 09:15   Politică
3136 0

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și fostul șef de stat, Igor Dodon, a reiterat în mod repetat faptul că Alexandr Stoianoglo nu este candidatul PSRM, dar este un candidat independent care are toate șansele să fie susținut de majoritatea formațiunilor de opoziție.

„Stoianoglo nu este candidatul socialiștilor, Stoianoglo este candidatul independent pe care este gata să îl susțină PSRM împreună cu alte partide. Eu am rugat colegii din partid, cînd pregăteam această conferință, această lansare dacă doriți, să nu fie denumirea partidului și steluța din urmă. El nu e candidatul socialiștilor, el este candidat independent, apartinic, pe care cea mai mare forță de opoziție din țară, PSRM, și liderul PSRM cu al doilea rating în țară este gata să îl susțină, dar dorim să facem acest lucru cu alte partide de opoziție din țară. De aceea noi am și venit cu această invitație pentru ziua de miercuri, noi nu avem timp de pierdut. Pentru ziua de miercuri la orele 10 să ne așezăm și să vedem dacă are șanse domnul Stoianoglo să fie candidatul din partea mai multor partide, trei, patru, cinci.

Voronin, Chicu, Ceban, Usatîi, Vlah, Filat, Năstase, același Ulianovschi, haideți să vedem. Eu înțeleg foarte bine poziția fiecăruia, noi luăm în calcul că fiecare își are agenda sa, dar haideți să mai dăm o șansă”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.

Totodată, acesta a precizat că indiferent dacă va fi, sau nu, susținut și de alte forțe politice din țară, fostul procuror general va merge în alegerile prezidențiale.

„Domnul Stoianoglo va merge în alegerile prezidențiale indiferent de ce se va întîmpla miercuri, dar ar fi bine să meargă cu susținerea tuturor pentru că Stoianoglo este o persoană prea serioasă, prea profesionistă și solidă ca să se arunce pur și simplu cu declarații.


Declarațiile pe care le-a făcut astăzi că o să participe, el a luat în calcul toate elementele și necunoscutele următoarelor cîteva zile și cîteva luni”, a mai spus Dodon.

Reamintim că astăzi, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, fost președinte al țării, Igor Dodon, a chemat liderii altor partide de opoziție la dialog.

Îndemnul a venit în timpul briefingului de presă unde a anunțat că formațiunea care o conduce va susține candidatura lui Alexandr Stoianoglo în cadrul alegerilor prezidențiale din toamnă.

41
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?