Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Diplomaţii străini au fost prezenţi la exerciţiul „Scutul de foc 2016”

23 sep. 2016,, 12:30   Politică
2278 0
Иностранные дипломаты побывали на учениях "Огненный щит-2016" на полигоне в Бульбоака
Foto: army.md

Un grup de diplomaţi străini au fost prezenţi la exerciţiul "Scutul de Foc 2016" la Baza militară de instruire Bulboaca.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, oficialităţile au participat la un briefing de informare despre exerciţiul desfăşurat, au vizitat cîteva locuri de instrucţie şi au asistat la o demonstraţie de trageri din diferite tipuri de armament. La exerciţiu participă 233 de militari din Republica Moldova şi cîte 30 de militari din România şi SUA.

Ministrul Apărării, Anatol Şalaru, a declarat la finalul evenimentului că "militarii Armatei Naţionale au demonstrat că pot fi la acelaşi nivel cu militarii altor ţări, chiar dacă nu dispun de cel mai modern armament şi echipament".

"Pentru noi este foarte importantă colaborarea cu trupele din România şi SUA. Am văzut astăzi că aceştia au interacţionat perfect, ceea ce demonstrează că militarii noştri sînt interoperabili cu militarii din ţările NATO", a spus Şalaru.

Exerciţiul "Scutul de Foc 2016" se desfăşoară în perioada 11-24 septembrie. Scopul aplicaţiilor este pregătirea subunităţilor de artilerie şi creşterea interoperabilităţii dintre militarii celor trei ţări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?