X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Şedinţa în cazul „grupului Petrenco” a fost amînată, din cauza absenţei avocatului

19 sep. 2016,, 13:30   Societate
2111 1
Заседание по делу «группы Петренко» перенесено из-за неявки адвоката
Foto: sputnik.md

Şedinţa instanţei în cazul lui Grigore Petrenco şi al celor şase adepţi ai acestuia a fost amînată pentru 20 septembrie.


Judecătoria Rîşcani a municipiului Chișinău a adoptat această decizie din motivul că avocatul suspecţilor, Ana Ursachi, nu s-a prezentat la şedinţa preconizată pentru astăzi, 19 septembrie, informează NOI.md.

Partea acuzării a insistat asupra amînării şedinţei de judecată, fapt acceptat de judecători. Ana Ursachi, care apără interesele membrilor „grupului Petrenco”, nu a avut posibilitatea să se prezinte la şedinţă în legătură cu participarea la şedinţa extraordinară a Uniunii Avocaţilor. Acest fapt a fost comunicat de către preşedintele Partidului „Casa noastră – Moldova”, liderul Mişcării „Blocul Roşu”, Grigore Petrenco.

Procurorii intenţionează să insiste asupra prelungirii termenului de aflare sub control judiciar a lui Petrenco şi adepţilor lui încă pe o lună. Judecata va audia părţile acuzării şi apărării în cadrul şedinţei planificate pentru 20 septembrie, 14:00.

Grigore Petrenco şi şase adepţi ai acestuia au fost reţinuţi după acţiunea de protest din 6 septembrie 2015, care a avut loc în faţa Procuraturii Generale. La 22 februarie membrii “grupului Petrenco” au fost transferaţi în arest la domiciliu.

La 26 aprilie, prin decizia Judecătoriei Rîşcani, ei au fost puşi în libertate din arest la domiciliu, dar asupra lor s-a instituit control judiciar cu interdicţia plecării din oraş, care a fost anulată doar la 4 iulie. Totodată, interdicţia de a părăsi ţara a rămas în vigoare. La şedinţa din 17 august judecata a prelungit termenul aflării membrilor “grupului Petrenco” sub control judiciar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?