Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Pretendenți la fotoliul de președinte, acuzați de utilizarea resurselor administrative

15 sep. 2016,, 16:06   Politică
2291 5

Cățiva pretendenți la funcția de președinte, acuzați de utilizarea resurselor administrative
Foto : europalibera.org

Observatorii Promo-LEX au sesizat cazuri ce pot fi calificate drept utilizare a resurselor administrative în procesul de colectare a semnăturilor în favoarea a patru candidați desemnați. Este vorba despre Marian Lupu (PDM), Mihai Ghimpu (PL), Iurie Leancă (PPEM) și Igor Dodon (PSRM), notează NOI.md.


Potrivit Promo-Lex, grupul de inițiativă al candidatului Marian Lupu a colectat semnături în 311 localități conduse de primari ai PDM, ceea ce constituie circa 75,12 % din totalul celor 414 localități în care au fost colectate semnături.

În cel puțin două cazuri, colectarea semnăturilor în susținerea candidatului Marian Lupu s-a desfășurat în incinta autorităților și instituțiilor publice (primărie, școală, grădiniță).

De asemenea, potrivit observatorilor Promo-LEX, a fost constatată utilizarea resurselor administrative de către Valeriu Munteanu, ministrul Mediului, care a participat în timpul orelor de serviciu la recepționarea și depunerea listelor de subscripție pentru candidatul Mihai Ghimpu.

Observatorii au mai sesizat două cazuri de utilizare a funcției în procesul de depunere a listelor de subscripție în timpul programului de lucru: în susținerea candidatului PPEM, Iurie Leancă, de către vicepreședintele raionului Cantemir, și în susținerea candidatului PSRM, Igor Dodon, de către 2 asistenți sociali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?