X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Un candidat surpriză la prezidențiale

8 sep. 2016,, 13:30   Politică
8560 4

Un candidat surpriză la prezidențiale
Foto : ipn.md

Fosta președintă a companiei „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu, a anunțat că va intra în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie.


Radu susține că va fi candidat independent, iar astăzi va înregistra la CEC grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaturii sale.

"Nu am văzut lista candidaţilor. Poate că acolo sunt şi oameni cu demnitate. Însă ei toţi sunt din politică, ei au arătat deja ce pot face, dar şi mai mult ce nu pot face. Majoritatea lor reprezintă partidele politice. Clasa politică trebuie schimbată, însă eu nu cred că ea se va schimba de la sine. Ea nu poate fi schimbată nici de partidele vechi, nici de cele noi cu oameni vechi. De aceea am decis să devin candidat la funcţia de preşedinte, pentru a oferi o şansă ţării şi cetăţenilor ei să aleagă un preşedinte independent", a spus Radu.

Potrivit ei, "ţara are nevoie de un preşedinte independent, care nu a fost legat cu partidele şi nu a avut un trecut politic".

"Ce folos că cetăţenii ale singuri preşedintele, dacă li se propun aceeaşi candidaţi? Este nevoie de oameni noi. Vreau să fiu un preşedinte pentru toţi cetăţenii, absolut independent, fără apartenenţă de partid, fără vreun angajament faţă de partide", a subliniat Radu.

Întrebată de jurnalişti despre vectorul de dezvoltare a ţării, ea a spus că "vectorul, la fel, trebuie ales de cetăţeni".

"Nici preşedintele şi nici guvernul nu trebuie să stabilească încotro să meargă Moldova. Preşedintele trebuie să depolitizeze instituţiile statului, să creeze un guvern tehnocrat. Iar cetăţenii singuri vor stabili de ce au nevoie şi ce aşteaptă de la guvernare", a menţionat Silvia Radu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?