X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Proiectul bugetului Transnistriei pentru 2017, cu un deficit de 2,37 mld. ruble

7 sep. 2016,, 16:10   Economie
2647 1
Правительство "ПМР" передало в ВС законопроект о бюджете'2017 с дефицитом в 2,37 млрд. руб.
Foto: gov-pmr.org

Guvernul autoproclamatei RMN a aprobat şi a transmis în Sovietul Suprem (SS) principalele documente financiare pentru anul 2017 – proiectele bugetului "republican" şi al bugetului fondului de asigurări sociale.


Potrivit site-ului cabinetului de miniştri, ministrul Finanţelor, Irina Molokanova, care a prezentat proiectele, a spus că bugetul 2017 "menţine orientarea socială şi parametrii de bază".

Potrivit ei, cheltuielile bugetului consolidat sînt prevăzute la nivelul de 4,74 mld. ruble, iar veniturile vor fi de 2,37 mld. ruble ($209,7 mil.). Pentru asigurarea obligaţiunilor sociale principale ale bugetelor locale, se presupune că vor fi direcţionate transferuri în mărime 131,17 mil. ruble, iar 45 mil. vor fi lăsate în rezervă.

Ministrul a spus că micşorarea cu 1,093 mld. ruble a veniturilor comparativ cu bugetul-2016 este determinată de faptul că "miliardul pe care l-au găsit deputaţii şi care a fost inclus în bugetul anului curent s-a dovedit a fi nul".

"Nu se realizează majorarea planificată a părţii de venituri în 2016 din contul încasărilor taxelor vamale, a taxelor de accize, mijloacelor din privatizări. De aceea, în baza acestor date, noi nu le-am planificat pentru anul 2017", a explicat ea.

"În structura cheltuielilor cea mai mare pondere a fost stabilită pentru domeniul sănătăţii - 17,6%. Pentru susţinerea socială sînt prevăzute 16,2%, pentru învăţămînt - 9%. Pentru achitarea salariilor se vor cheltui circa 1,3 mld. ruble", a spus Molokanova.

La fel stau lucrurile şi cu bugetul fondului social, unde sînt planificate venituri în sumă de 1,8 mld. ruble, iar cheltuielile vor ajunge la 2,6 mld., dintre care 2,2 mld. vor merge spre achitarea pensiilor.

Directorul fondului, Alevtina Bereza, a spus că această sumă este cu 48 mil. rub. mai mare decît cea din 2016, din cauza creşterii numărului de beneficiari de pensii sociale şi de muncă.

Se preconizează ca deficitul bugetar să fie acoperit din contul "împrumutului cu zero dobîndă de pe contul special de gaz" (unde sînt adunate plăţile consumatorilor din Transnistria pentru gaz şi de unde mijloacele ajung în bugetul regiunii, în loc să fie transferate pentru achitarea gazului livrat de compania rusă "Gazprom" - "I.").

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?