Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Şevciuk îndeamnă transnistrenii "să ajute statul prin muncă"

2 sep. 2016,, 13:38   Societate
3059 2
Шевчук призвал Приднестровцев "помочь государству своим трудом"
Foto: abcnews.md

"Fiecare cetăţean al RMN trebuie să tindă să ajute statul prin munca sa, prin atenţia faţă de generaţia în vîrstă, faţă de necesităţile ţării, apărînd şi amplificînd realizările ei".


O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele republicii autoproclamate, Evgheni Şevciuk, la adunarea festivă desfăşurată în ajunul principalei sărbători a regiunii - "Ziua Republicii".

El consideră că "ţara este prinsă de circumstanţele externe, se află în procesul unei transformări semnificative a valorilor morale ale cetăţenilor".

"Capitalismul, mai ales la marile întreprinderi private, a confruntat cetăţenii cu o realitate dură: cu cît mai mare este capitalul, cu atît mai evidentă este atitudinea lui faţă de omul muncii şi dorinţa de putere absolută, pentru a conduce ţara şi a culege profiturile din asta", a spus liderul de la Tiraspol şi i-a îndemnat "pe toţi cei care pot munci, care deţin un fundament intelectual important şi potenţial de resurse să consolideze statul în numele păstrării stabilităţii".

Potrivit lui, în Transnistria au fost atinse un şir de rezultate pozitive, în special, în ultimii trei ani au fost construite şi reparate complet sau parţial 284 de obiecte sociale, inclusiv 148 de şcoli, 92 de grădiniţe, 13 obiecte de învăţămînt suplimentar, 31 de obiecte din domeniul sănătăţii. Volumul investiţiilor în infrastructura învăţămîntului, sănătăţii şi în locuinţe a constituit peste $200 mil.

"Aceasta este contribuţia noastră comună la faptul consolidării statului transnistrean şi un răspuns la tot felul de demagogi plătiţi", a spus Şevciuk, exprimîndu-şi convingerea că "nici oponenţii externi ai statalităţii şi nici cei interni nu vor reuşi să intimideze poporul transnistrean".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?