Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Sandu: Cei de la CEC au pierdut simțul realității

30 aug. 2016,, 15:13   Politică
8273 2

Foto: noi.md

„Cum poate o instituție care nu respectă Codul electoral să vegheze la respectarea acestuia de către partidele politice?”, se întreabă liderul PAS, Maia Sandu, într-o nouă postare pe o rețea de socializare, notează NOI.md.

Sandu se arată indignată de indiferența cu care Comisia Electorală Centrală tratează problemele atestate la capitolul finanțării partidelor politice. „De mai bine de o lună, PAS încearcă să afle de la CEC dacă s-a încălcat sau nu Regulamentul de finanțare a partidelor atunci cînd PD, PCRM, PL şi PN au admis încasări în numerar a sumelor ce depășesc limita de 5050 de lei. Comisia Electorală caută în continuare răspunsul, de parcă nu ea a elaborat regulamentul în cauză. Finanțarea netransparentă și ilegală a partidelor reprezintă un instrument major de fraudare a alegerilor”, susține Maia Sandu.

Totodată, liderul PAS acuză Comisia de faptul că ezită să clarifice problema listelor electorale, despre care mai mulți experți au declarat că ar fi fost întocmite eronat.

„Controversat este și răspunsul CEC la multitudinea de întrebări apărute după publicarea cifrelor cu privire la numărul cetățenilor cu drept de vot și al celor înscriși în listele electorale. Concluzia mea este că cei de la CEC au pierdut simțul realității. Ei nu știu ce e cu aceste cifre și nici nu-i interesează”, a comentat Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?