X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Paștele Blajinilor: Unele persoane, scoase cu poliția din cimitire

14 mai. 12:37   Capitala
4723 0

Unele persoane s-au reținut în cimitirele din Chișinău mult peste ora de închidere a acestora și a fost necesară intervenția poliției.

Aceștia au continuat „pomenirea răposaților, însoțită de consumul excesiv a băuturilor tari” și nu au fost în stare să ajungă pînă la porțile cimitirului. Sunt și din cei care au pus copiii să cerșească. Minorii nu sînt doar din Chișinău, unii din ei – din localitățile țării, alții „chiar și de peste hotare”. S-au înregistrat și cazuri cînd unii s-ar fi deghizat în persoane cu nevoie speciale. Precizările au fost făcute pe 14 mai la ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău. Autoritățile au mai precizat că în aceste zile s-a adunat, în cimitirele din capitală, „un volum exagerat de deșeuri” și vor continua salubrizarea pe parcursul zilei de astăzi, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

La cimitirul „Sfîntul Lazăr”, numit și cimitirul Doina, în prima zi au fost transportați peste 52 mii de pasageri. Potrivit lui Ilie Ceban, viceprimar al capitalei, este un record pînă în prezent de pasageri transportați în această zi. A doua zi a fost un flux mai redus, 40 mii de pasageri. „Estimăm că în total în prima zi au fost peste 100 mii de vizitatori la cimitirul Doina”, a menționat Ceban.

Ludmila Boţan, directorul întreprinderii municipale „Combinatul servicii funerare”, a spus că în cimitirele din Chișinău „au fost și unele situații mai puțin respectate, în pofida numeroaselor comunicate, adresări și anunțuri, și anume: nerespectarea programului de activitate a cimitirelor reținîndu-se unii oameni mult peste ora de închidere a cimitirelor, continuînd pomenirea răposaților însoțită de consumul excesiv a băuturilor tari și astfel nefiind în stare să ajungă pînă la porțile cimitirului fiind necesară intervenția forțelor de poliție”.

„Am mai observat că unii vizitatori vin în acele zile la cimitir cu animale de companie, sfidînd bunul simț și stîrnind indignarea socială. Totodată am dori să atragem atenția autorităților centrale, poliției, asupra fenomenului cerșitul și vagabondajul de sărbători care ia amploare cu fiecare an. Mai gravă este implicarea abuzivă a copiilor minori care sînt nu doar din municipiul Chișinău dar din toată țara și chiar și de peste hotare, lăsați fără supraveghere, persoane cu diferite forme de dizabilități, simulare de către unii indivizi deghizați și altele”, a comunicat Boțan.


Boţan a mai spus că responsabilii au de „adunat și astăzi un volum exagerat de deșeuri, de veselă de unică folosință, pungi, saci și compoziții florale artificiale care din cauza vîntului sînt răspîndite pe arii extinse”.

2
2
1
7
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав