X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Inițiatorii campaniei „Nu mă tem” se așteaptă la provocări

26 aug. 2016,, 13:20   Societate
6294 8

Inițiatorii campaniei „Nu mă tem” se așteaptă la provocări
Foto : infotag.md

Zeci de activiști civici și simpli cetățeni vor participa în ziua de 27 august la un protest antiguvernamental în Piața Marii Adunări Naționale, notează NOI.md.


Mitingul va avea loc în cadrul campaniei „Nu mă tem”, printre ai cărei inițiatori se numără și avocata Ana Ursachi. Activista a declarat astăzi că marcarea cu mare fast a celor 25 de ani de independență a țării de către guvernanți este un act sfidător la adresa poporului sărăcit și deznădăjduit. În acest sens, activista i-a îndemnat pe cetățeni, indiferent de viziunile lor politice, să se alături campaniei.

„Țara moare de foame, dar ei se joacă de-a soldații, călare pe blindate, pentru a satisface niște orgolii. Toți cei care vor veni mîine în piață fie că sînt politicieni, activiști, lideri de opinie, vor protesta indiferent de limba vorbită, de apartenența etnică sau religioasă, criterii care, de regulă, ne dezbină mai mult. Este o sărbătoare tristă, în opinia mea și a mai multor cetățeni. Guvernul a declarat în mare grabă zilele libere pentru ca să trimită lumea din țară”, a menționat Ana Ursachi.

Activista a menționat că deține informații din surse sigure precum că guvernarea pregătește acțiuni de suprimare a mitingului din PMAN. Potrivit Anei Ursachi, autoritățile ar fi dat indicații să fie efectuare rețineri de persoane în timpul manifestației.

„Deja a fost institut un staff împotriva participanților «Nu mă tem», a fost organizat de cei din spatele PD, din anturajul lui Plahotniuc. Ni s-a spus că ei au lista și vor merge cu arestări, amenzi și alte forme de represiune. S-au pus la cale dezordini – asta e singura justificare ca poliția să pornească împotriva oamenilor sau să-i disperseze utilizînd gaze lacrimogene, grenade sonore și tot felul de chestii care vor trezi panică”, a comentat Ana Ursachi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?