X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Kurzii sirieni: ofensiva Turciei la Jarablus - "o declarație de război"

24 aug. 2016,, 20:05   Externe
2069 0

Foto: www.agerpres.ro

Kurzii sirieni au condamnat incursiunea militară a Turciei în localitatea siriană Jarablus pentru a alunga Stat Islamic, pe care au numit-o o "declarație de război", relatează miercuri DPA.


"Intervenția Turciei la Jarablus este o încălcare a suveranității Siriei și o declarație de război lansată administrației autonome și sistemului federal kurd", a declarat Aldar Khalil, un membru al Partidului kurd Uniunea Democratică (PYD).

În luna martie, PYD și mai multe grupuri aliate au declarat un sistem federal de administrare în nordul Siriei.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că în zorii zilei au fost lansate în Siria operațiuni împotriva Stat Islamic și a forțelor formațiunii kurde Partidul Uniunii Democratice (PYD).

Aripa armată a PYD, Unitățile de apărare a poporului (YPG), a fost principalul aliat al SUA în lupta împotriva Stat Islamic. Membră a coaliției conduse de SUA împotriva Stat Islamic, Turcia se opune sprijinului Washingtonului pentru rebelii kurzi sirieni. Ankara se teme că un avans al kurzilor sirieni în lupta împotriva jihadiștilor le va da un imbold kurzilor de pe teritoriul său, comentează Reuters.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?