X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Boţan: Conţinutul memorandumului cu FMI poate fi o surpriză neplăcută

23 aug. 2016,, 13:35   Economie
4066 0
Боцан : Cодержание меморандума с МВФ может стать неприятным сюрпризом для граждан
Foto: n2.ru

Directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă, politologul Igor Boţan, consideră că "conţinutul Memorandumului cu FMI poate fi o surpriză neplăcută pentru cetăţenii Moldovei".


Despre aceasta el a declarat, luni, în cadrul unor dezbateri publice.

"Cetăţenii deocamdată nu cunosc condiţiile potenţialului acord cu FMI. Reieşind din comportamentul autorităţilor, putem trage anumite concluzii. În situaţia economică actuală foarte dificilă, nu cred că autorităţile ar trebui să înceapă reforma organelor de administraţie publică centrală şi locală sau reforma fondului de pensii, deoarece acestea sînt nişte reforme foarte complicate", a menţionat Boţan.

Potrivit lui, "de pe acum autorităţile se înăduşesc, însă ei anunţă despre reforme extrem de complicate, care nu au mai fost realizate de mulţi ani".

"Pentru a înţelege încotro mergem şi ce reforme vor fi realizate, trebuie să cunoaştem conţinutul acestui document - Memorandumul cu FMI. Acesta poate fi o surpriză neplăcută, deoarece guvernarea, pusă la zid, va trebui să accepte condiţiile dure. Posibil că vom fi anunţaţi despre prevederile privind optimizarea cheltuielilor bugetare şi a fondului de pensii", a spus politologul.

În opinia sa, "autorităţile nu au spaţiu de manevre şi sînt nevoite să accepte orice condiţii ale Fondului Monetar Internaţional pentru a semna Memorandumul".

"Îndeplinirea condiţiilor va fi preţul pentru depăşirea crizei, iar pentru aceste reforme guvernarea va trebui să plătească cu plecarea din politică. Partidul actual de la guvernare şi coordonatorul lui trebuiau să cureţe scena politică de cei pe care i-au transformat în ţapi ispăşitori. De aceea nu au avut timp pentru desfăşurarea reformelor şi pentru negocieri cu FMI. Acum ei au concentrat întreaga putere în mîinile lor, însă vor trebui să realizeze nişte reforme foarte complicate", a subliniat Boţan.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?