Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Gorincioi: Moldova nu are şanse să dezvolte sectorul agricol fără piaţa FR

16 aug. 2016,, 12:00   Economie
2969 2
Горинчой : Без рынка РФ у Молдовы нет шансов развивать сельское хозяйство
Foto: noi.md

"Fără piaţa Federaţiei Ruse, deocamdată, agricultorii din Moldova nu au şanse să dezvolte sectorul agricol", consideră Preşedintele Asociaţiei "Moldova Fruct", Vitalie Gorincioi.


Într-un interviu acordat în exclusivitate corespondentului Agenţiei INFOTAG, el a explicat că deşi anul trecut au fost exportate în Belarus peste 100 mii tone de fructe, 80% au ajuns, ulterior, în Federaţia Rusă.

"Obiectivul nostru este să identificăm pieţe alternative, dar trebuie să fim conştienţi că acesta este un proces de durată. Pentru promovarea producţiei autohtone peste hotare avem nevoie de ajutorul misiunilor diplomatice. În cadrul fiecărei ambasade a RM din străinătate ar trebui să existe cel puţin o persoană responsabilă de promovarea produselor moldoveneşti şi de atragerea investiţiilor străine dintr-o anumită ţară în economia Moldovei", a spus Vitalie Gorincioi.

Potrivit lui, în acest sens Asociaţia "Moldova Fruct" a găsit susţinerea necesară din partea Ministerului Economiei.

"Principalele pieţe de desfacere au fost Belarus, Federaţia Rusă, mai puţin Uniunea Europeană. De asemenea, deşi, modest, au demarat livrările în ţările din Golful Piersic. Ne îndreptăm eforturile pentru a cuceri noi pieţe de desfacere bogate, în cadrul cărora fructele din Moldova vor fi competitive", a spus Gorincioi.

El a menţionat că producătorii intenţionează să participe intensiv la expoziţiile internaţionale de la: Minsk, Berlin, Hanovra, Dubai, Moscova, Riga.

"Scopul nostru este să ne promovăm producţia departe de hotarele ţării şi să le demonstrăm partenerilor că sîntem alţii decît eram cu cinci ani în urmă", a menţionat Gorincioi, specificînd că cerinţele cumpărătorilor, în prezent, sînt mai mari, iar pentru a corespunde acestora, este necesar de a munci mult asupra ambalajului, preţului, gustului şi calităţii fructelor".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?