X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Bolea: Noua dezvoltare antigrindină va acoperi întreg teritoriul țării

14 iun. 06:30   Societate
4343 0

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a declarat că serviciul antigrindină din Moldova funcționează la un nivel înalt și planifică să extindă acoperirea pe întreg teritoriul țării pînă la sfîrșitul acestui an.

Potrivit lui, noua tehnologie, în colaborare cu România, va fi mult mai eficientă în combaterea calamităților naturale:

"Serviciul nostru antigrindină funcționează bine. Sîmbătă au funcționat aproape toate cele 132 de instalații ale noastre din întreaga țară. Au fost lansate aproximativ 1.000 de rachete, dar avem un program comun cu guvernul României. Vrem să îl folosim în raioanele de graniță, unde nu avem voie să tragem, de aceea plănuim să folosim drone în locul instalațiilor antigrindină. Aceasta este o invenție a inginerilor noștri moldoveni și aceasta își arată eficiența. Sperăm că pînă la sfîrșitul acestui an, împreună cu colegii românii, vom finaliza procesul de testare și vom putea acoperi întreg teritoriul Republicii Moldova", a declarat ministrul în cadrul emisiunii "По фактам".

Bolea a precizat, de asemenea, care au fost raioanele cele mai afectate de recenta grindină și cînd va prezenta Ministerul Agriculturii datele privind toate pagubele produse culturilor:

"Este vorba despre Nisporeni, Călărași, Orhei, Strășeni. Imaginile sînt îngrozitoare, dar acum în toate acest raioane sînt create comisii la nivel de centre raionale și primării, care urmează să efectueze toate analizele în baza actelor. Cred că până marți vom avea o imagine completă".

5
6
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав