X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Vladimir Bolea: "Anul acesta totul este foarte atipic"

13 iun. 16:45   Economie
4287 0

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat că Ministerul Agriculturii deschide un centru de consolidare, unde producătorii agricoli vor avea acces la cele mai noi informații. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii "По фактам".

"Am creat centrul informațional de consolidare, finalizăm procesul de reformare a instituțiilor noastre, care ar trebui să se ocupe de consultarea producătorilor noștri agricoli. În primul rînd, trebuie să facem analiza solului. Și în baza analizei solului și a parametrilor care sînt depistați, trebuie emise recomandări clare pentru producătorii agricoli - ce poate fi plantat pe acest teren. Așa va lucra Ministerul Agriculturii prin centrul său de consolidare, împreună cu institutele noastre.

Potrivit ministrului, centrul de consolidare va avea 10 filiale în fiecare cameră agricolă și va informa gratuit fermierii. Bolea a explicat cu un exemplu de ce agricultorii au nevoie de consiliere profesională:

"Am avut o întîlnire cu directorii noștri de administrație agricolă la nivel de raion. Și în majoritatea raioanelor starea culturilor era satisfăcătoare. Am luat cu noi, de la institutul nostru din Porumbeni, un angajat - cercetătorul nostru care se ocupă de culturile agricole. Au fost mai mult de 100 de persoane. Și am înțeles că ideea creării centrelor și camerelor de consolidare a fost un lucru corect, pentru că ei au ascultat cu mare interes această persoană atunci cînd a vorbit despre zona lor și despre condițiile meteorologice. Nu am văzut niciodată oameni atîî de interesați și atenți".

Vladimir Bolea a mai spus că, crearea centrelor informaționale de consolidare este necesară din cauza condițiilor meteo anormale observate în ultima perioadă în Republica Moldova.


"Totul este foarte atipic în acest an, direct din cauza condițiilor meteorologice. În pofida faptului că la începutul primăverii în sudul Moldovei nivelul precipitațiilor a fost de multe ori mai mare decît în nord și în partea centrală, dar din cauza unui număr foarte mare de factori de diferite tipuri (cum ar fi, de exemplu, o diferență mare de temperatură între zi și noapte), a existat un fel de anomalie. Plantele se dezvoltă foarte prost. Au existat probleme încă din toamnă, pentru că toamna a fost foarte secetoasă pînă la primele ploi, iar atunci cînd a fost semănat grîul, pămîntul era foarte uscat, nu s-a dezvoltat bine.

3
1
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?