X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

Timofti l-a decorat pe ambasadorul Japoniei cu Ordinul de Onoare

13 aug. 2016,, 10:30   Politică
4041 6
Тимофти наградил посла Японии в Молдове Орденом Почета
Foto: presedinte.md

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, cu sediul la Kiev, Shigeki Sumi, care şi-a încheiat misiunea diplomatică în RM, a fost decorat cu Ordinul de Onoare, printr-un decret al preşedintelui Nicolae Timofti.


Distincţia a fost acordată "în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia substanţială la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi colaborare moldo-nipone".

Potrivit serviciului de presă al preşedinţiei, citat de Infotag, preşedintele l-a primit vineri pe ambasador pentru a-i acorda personal distincţia.

Şeful statului a salutat aprofundarea inedită a relaţiilor bilaterale din ultimii ani, mulţumind lui Shigeki Sumi pentru activităţile întreprinse în acest.

Interlocutorii au salutat deschiderea misiunilor diplomatice la Chişinău şi Tokyo, a căror inaugurare va avea loc curând.

Diplomatul japonez a menţionat că va rămâne Ambasador al produselor calitative şi competitive moldoveneşti, folosind toate posibilităţile de a le promova şi după încheierea misiunii sale diplomatice în Republica Moldova.

Preşedintele Timofti a reiterat interesul pentru susţinerea exporturilor de vinuri moldoveneşti în Japonia, inclusiv promovarea brandului de ţară "Wine of Moldova".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?